Pensiunea agro-turistică „Casa Mierii“

646x404 646x405Pensiunea agro-turistică „Casa Mierii“ din raionul Călăraşi a fost fondată în 2002, la iniţiativa Tamarei Stegărescu, care auzise întâmplător la radio despre turismul rural. Fiul ei, Constantin (29 de ani), a preluat afacerea şi i se dedică trup şi suflet. „M-am născut printre albine. Nu am făcut şcoală apicolă, dar am preluat meşteşugul de la părinţi şi l-am îndrăgit“, mărturiseşte tânărul.

Prima pensiune de acest tip a devenit repede o atracţie pentru localnici şi pentru străinii care ne vizitează ţara. Toamna şi primăvara, aici roiesc şcolarii. În unele zile vin şi până la 300 de copii. Vizitatorii află totul despre viaţa şi îngrijirea albinelor, beneficiile mierii, portul popular şi istoria locului.

În gospodăria ţărănească găsiţi o varietate de produse apicole: faguri, polen, păstură (polenul cu care se hrăneşte puietul), propolis, oţet din măr şi miere, hidromel (vin din miere), lumânări din ceară şi albine moarte (folosite în uz intern şi extern).

Mai puteţi vedea legănaşele în care se dezvoltă reginele, ustensilele prisăcarului şi un stup mare din sticlă, mândria casei, în care îşi duc traiul mii de albinuţe. La vitrină sunt expuse mostre de miere din străinătate.