Fructe de padure

Fructele de pădure sunt recoltate din padurile munţilor Carpaţi din Transilvania, dintr-un mediu nepoluat.
După recepţie, fructele de pădure sunt păstrate in depozitul de refrigerare, iar apoi sunt curăţate şi congelate în tunelul de şoc.
Datorita transportului şi procesării rapide a fructelor de padure, caractersiticile calitative rămân neschimbate.
Fructele de pădure sunt certificate ecologic.

Afine:
Afinele cresc în regiunile montane pînă la altitudinea de 2000-2500 m, pe versanții umbriți și umezi. Frunzele sunt mici, ovale, de culoare verde. Fructul este de culoare albastru-închisă sau albastru-brumărie, de formă rotundă, cu diametrul de 0,5 – 0,6 cm, zemoasă, cu suc violaceu, cu gust plăcut dulce acrișor.
De mai bine de 1000 de ani sunt folosite in tratamentul medicinal traditional.
Sunt procesate prin congelare rapida individuala si sunt ambalate in cutii de carton de 5 – 10 kg.

Coacaze:
Cresc din abundenţa in verile cu umiditate ridicată, in regiunile răcoroase. Toate varietăţile de coacaz sunt arbuşti cu frunze verzi doar in anotimpul cald, cu o creştere rapidă in condiţii optime. Fructele conțin vitamina C, vitamina PP, vitamine din complexul B, acizi organici, pectine, zaharuri, antociani, ulei gras, flavonoide, calciu, fier, potasiu, fosfor.
Sunt procesate prin congelare rapidă individuala şi sunt ambalate in cutii de carton de 5 – 10 kg.

Zmeura salbatică:
Este un arbust cu lastari taratori, cu tulpini drepte şi arcuite spre vârf. Fructul mic şi de formă conică, cu seminte maronii, are o aromă şi savoare mult mai delicată decât zmeura cultivată. Fructul conţine acizi organici, proteine, zaharuri, saruri minerale, pectina, firbre, vitamine şi apă. Sunt procesate prin congelare rapidă individuală şi sunt ambalate in cutii de carton de 5 – 10 kg.

Maces:
Este o floare care apare la inceputul verii, infloreşte rapid in primele zile ale lunii iunie, fructul fiind bogat in vitamina C, şi in cantităţi mai mici in vitaminele A, B1, B2, P, K, acid nicotinic. Mai conţine zaharuri, acid citric şi malic, pectine, tanini şi apă. Sunt procesate prin congelare rapidă individuală şi sunt ambalate in cutii de carton de 5 – 10 kg.

Mure:
Se întâlnește la marginea pădurilor, în poieni, în tufișuri, în lunci și de-alungul apelor curgătoare, în zone deluroase. Fructele sunt bogate în vitaminele A și C. Acestea mai conțin acid citri, salicilic, pectină, mucilagii, flavonide și inozitol. Sunt procesate prin congelare rapida individuala si sunt ambalate in cutii de carton de 5 – 10 kg.

 

 

tubercul 752

 

 

 

 

 

 

Fructe-de-padure