Fructe de padure

Fructele de pădure sunt recoltate din padurile munţilor Carpaţi,Transilvania, dintr-un mediu nepoluat.
După recepţie, fructele de pădure sunt păstrate in depozitul de refrigerare, iar apoi sunt curăţate şi congelate în tunelul de şoc.
Datorita transportului şi procesării rapide a fructelor de padure, caractersiticile calitative rămân neschimbate.
Fructele de pădure sunt certificate ecologic.

Afine:
Afinele cresc în regiunile montane până la altitudinea de 2000-2500 m, pe versanții umbriți și umezi. Frunzele sunt mici, ovale, de culoare verde. Fructul este de culoare albastru-închisă sau albastru-brumărie, de formă rotundă, cu diametrul de 0,5 – 0,6 cm, zemos, cu suc violaceu şi gust plăcut dulce acrișor.
De mai bine de 1000 de ani sunt folosite în tratamentul medicinal tradiţional.
Sunt procesate prin congelare rapidă individuală şi sunt ambalate în cutii de carton de 5 – 10 kg.

Coacăze:
Cresc din abundenţă în verile cu umiditate ridicată, în regiunile răcoroase. Toate varietăţile de coacăz sunt arbuşti cu frunze verzi doar în anotimpul cald, cu o creştere rapidă în condiţii optime. Fructele conțin vitamina C, vitamina PP, vitamine din complexul B, acizi organici, pectine, zaharuri, antociani, ulei gras, flavonoide, calciu, fier, potasiu, fosfor.
Sunt procesate prin congelare rapidă individuală şi sunt ambalate în cutii de carton de 5 – 10 kg.

Zmeura salbatică:
Este un arbust cu lăstari târâtori, cu tulpini drepte şi arcuite spre vârf. Fructul mic şi de formă conică, cu seminţe maronii, are o aromă şi savoare mult mai delicată decât zmeura cultivată. Fructul conţine acizi organici, proteine, zaharuri, săruri minerale, pectina, fibre, vitamine şi apă. Sunt procesate prin congelare rapidă individuală şi sunt ambalate în cutii de carton de 5 – 10 kg.

Măceş:
Este o floare care apare la începutul verii, înfloreşte rapid în primele zile ale lunii iunie, fructul fiind bogat în vitamina C, şi in cantităţi mai mici in vitaminele A, B1, B2, P, K, acid nicotinic. Conţin zaharuri, acid citric şi malic, pectine, tanini şi apă. Sunt procesate prin congelare rapidă individuală şi sunt ambalate în cutii de carton de 5 – 10 kg.

Mure:
Se întâlnesc la marginea pădurilor, în poieni, tufișuri, lunci și de-alungul apelor curgătoare, în zone deluroase. Fructele sunt bogate în vitaminele A și C. Acestea mai conțin acid citri, salicilic, pectină, mucilagii, flavonide și inozitol. Sunt procesate prin congelare rapidă individuală şi sunt ambalate în cutii de carton de 5 – 10 kg.